نام کتاب: مبانی ستاره شناسی ( Fundamental Astronomy )
مترجم: غلامرضا شاه علی
ناشر: انتشارات شاهچراغ شیراز
با مقدمه دکتر نعمت الله ریاضی
سلام به دوستان عزیز؛
این اولین پست من هست؛ دیر شروع به نوشتن کردم( :دی) ، امیدوارم که بتونم حداکثر امکان کمکتون کنم.
الان کم کم به مرحله اول نزدیک می شویم، به همین خاطر قصد این را دارم که کتاب فاندامنتال (که یکی از مبانی اصلی هست) را معرفی کنم.
این کتاب سعی کرده تا حداکثر امکان مخاطب را با توضیحات مفصل با مفاهیم نجومی آشنا کند و برای شروع یکی از بهترین کتاب هایی هست که می توان بهش رجوع کرد. البته در سطوح بالاتر هم یکی از منبع های خوبی هست و نکاتی خوبی را اشاره می کند.(بخصوص مثال های آخر هر فصل)
البته در بعضی از قسمت ها، بدون توضیحات به بعضی از فرمول ها اشاره می کند، که اثبات خیلی از فرمول ها را می توان تو کتاب هایی مثل مدرن پیدا کرد و خیلی از مباحث از جمله: مکانیک، کروی، اخترفیزیک، دینامیک کهکشان و کمی هم کیهان شناسی را تا حد مقدماتی و کمی پیشرفته پوشش می دهد.
فصل های اصلی:
فصل اول و فصل دوم؛ به صورت مختصر در مورد نجوم و کلا بعضی از تعاریف بحث می کند و بعد از آن وارد بحث کروی می شود، کروی این کتاب خیلی مفصل به مباحث به صورت مفهومی ( که در کروی خیلی مهم هست) می پردازد، و تقریبا خیلی از مباحث مهم را در بر می گیرد ( مثل ناوش، شکست، مثلثات و ...بخصوص ) این قسمت برای آشنایی با کروی خیلی مفید هست.
فصل سوم؛ در مورد تلسکوپ، (که یکی از مهمترین بخش ها در مرحله اول هست و هر ساله سوال می آید)می پردازد. این قسمت در مورد همه ی نوع تلسکوپ ها و ویژگی هایشان بحث می کند و البته در کنار قسمت تلسکوپ کتاب "اصول و عمل" تا حدی به طور کامل این بخش را پوشش می دهند.
فصل چهار، پنج، هشت، ده و یازده؛ از فصل چهارم به فسمت اخترفیزیک وارد می شود و با قدر شروع می کند و بعد از آن به اتم بور( در فصل پنجم) و طیف ستاره ها و البته نمودار هرتسپرونگ راسل( که خیلی مهم هست) ( فصل هشتم) می پردازد. در فصل های ده و یازده به ساختار ستاره ای در حد مقدماتی( از نظر ریاصباتی) و بدون اثبات بعضی از فرمول ها ادامه می دهد.
فصل ششم؛ قسمت مکانیک این کتاب هم تا حدی همانند فصل پنجم کتاب نجوم کروی به قسمت هایی کلی مکانیک می پردازد، ولی سعی کرده تا حداکثر امکان قسمت های مختلف مکانیک رو در بر بگیرد. ( مثل معادله کپلر و قضیه ی ویریال و جینز ...)
فصل نهم؛ خیلی ساده از دوتایی می گذرد، و نیاز به منابع کاملتری هست ( مثل مدرن یا کتاب دکتر ریاضی )
فصل های هفدهم و هجدهم؛ قسمت دینامیک کهکشان این کتاب هستند، و خیلی از قسمت های اصلی این بخش از جمله ثابت های اورت و روشنایی سطحی کهکشان ها می پردازد. با توجه به این که در جند سال اخیر توحه المپیاد ( و کلا کمیته) به این سمت رفته خواندن این قسمت نیاز می شود.
فصل نوزدهم؛ قسمت کیهان شناسی این کتاب با تاکید روی مفاهیم مطلب را توضیح می دهد، و خیلی از فرمول ها را بدون ثابت می گذارد. برای یادگیری مفاهیم اولبه خوب هست.
و البته در آخر کتاب قسمتی به اسم " ریاضیات" هست، که به ابزار هایی که ( خیلی نیاز هستن) اشاره می کند ( مثل بسط تیلور، .مقاطع مخروطی و ...) البته همه ی این مقاهیم را در سطح کلی پرداخته.
اولویت ها:
اولویت اول: 2، 3، 4، 6، 10،
اولویت دوم: 5، 8، 9، 11
اولویت سوم: 17، 18، 19
در آخر هم برای همتون آرزوی موفـــــــــــــــــــــــــــــــــقــــــیت می کنم!
سلام و خسته نباشید
برای آشنایی بیشتر با این کتاب , و تهیه آن میتوانید به وبلاگ مترجم آن مراجعه کنید:
www.gshahali.ir
باسلام.
pdf این کتاب راندارید؟
سلام.
توی سایت bookfi.org هستش!
بازم اگه نتونستی بگو اپلودش کنم!
شهاب.
salam khabari az azmune baditun nis?
Maha kolli montazereshim
Alabte midunim k shomam saretun sholughe
vali bazam hamun kasai k migid az amare ghabulie marhle 2 kamtaran omideshun b shomas
حداقل ما به قول هایمان عمل میکنیم!
برای تاریخش هنوز به جمع بندی نرسیدیم ولی برگزار میشه!
salam.bache ha cheghad weblog sut o kure!
baba ye chizi bezarin!
سلام!
برای ما هم اصلا خوشایند نیس،
ولی چی کار کنیم، وقتی امار بچه ها از تعداد قبولی های مرحله دو کمه و هزار ویک اتفاق دیگه!
امیدوارم دوباره با کمک شماها به روزهای اوج برگردیم!
شهاب!
خوش آمدید ؛
معرفی خوبی بود ممنون ...
سلام
خسته نباشید
رنگ پس زمینه و متن این پست وحشتناک بده